keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Kuskina keitetty nuudeli, mukavan tasaista kyytiä.

Terve!

Anteeksi, tiistain päivitys tuleekin vasta nyt keskiviikkona. Jotenkin se jäi kun tulin illalla valokuvauskoulusta, lisää tähän toinen tekosyy ja oli niin märkääkin ulkona. Ei irronnyt edes ravistamalla, siispä tällä viikolla keskiviikkona on myös tiistai. Päivän agenda oli vaihteisto ja voimansiirto, käsiteltyjä asioita:


  • Bussikuski hosuu, kiihdyttää ja jarruttaa niin että nopeudenmuutokset ovat suuria. Linja-autokuski on mukavan flegmaattinen, ajaminen on sulavaa. Kulutusmittari, kalusto ja asiakkaat ovat tyytyväisiä.
  • 1-levyinen kytkin EI kestä muulla vaihteella kuin ykkösellä lähdön vaikka kone jaksaakin paremmin kuin hyvin kiskomaan auton liikkeelle vaikka kolmosella.
  • Monilevykytkin kestäisi mutta silti sitä ei suositella. ( Esim Volvo 9700 )
  • Kiire pitää unohtaa raskaalla kalustolle liikkeellä ollessa. Myöhässä oltua aikaa ei saa ajamalla kiinni, nopeus syntyy rahastuksen ja muun oheistoiminnan nopeutuessa.
  • Käytössä on "vetävä kytkin", painelaakerin rasitus on pienempi. 
  • Kytkin ravistaa -> yksi vaihtoehto vialle on hajonnut paineasetelma ( tai katkennut jousi )
  • Volvo iShift, vaihtaa vaihteen, pesee pyykit ja pitää seuraa kuskille pitkillä matkoilla. Lisää auringonpaisteen mahdollisuutta 25 prosentilla.
  • Tasauspyörästön lukko on otettava pois heti kun sitä ei enää tarvita. Kääntyessä suoraan talon seinään  pyrkivä auto on merkki lukitusta perästä.

Pitkän matkan autoissa on lähinnä käytössä manuaalivaihteisto ilman aluevaihtajaa joten ei ole aivan niin paljon sotkettavaa kuin rekoissa. Kuormaa on vähemmän joten 6-lovisella pärjää. Kaupunkiautoissa on käytössä automaatit joten vaihtaminen on vielä helpompaa.

Näin, tiistai kahlattu läpi. Hieman tylsempi päivä aiheen vuoksi, vaihtaminen ja eri kikkailut vaihteiden kanssa koskevat enemmän yhdistelmäheppuja joten emme olleet aivan kohderyhmää. Läpi se on nyt kuitenkin käyty, ettepäi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti