lauantai 24. marraskuuta 2012

Sattuipa matkalla Mordoriin

Moro!

Noniin, se oli sitten tältä erää siinä. Perjantaina ajoin viimeisen vuoroni, pikavuorona Mordoriin ja takaisin.

Aika hyvillä mielin olin liikenteessä, vähän sellaisella "vittu minähän näytän kaikille" asenteella ajelin ja olin hyvin aikataulussa Salossa ja sitten taas IKEA:n pysäkillä. Salon jälkeenhän tippuu heti käytännössä noin 10 min myöhään kun joku neropatti on aikatauluttanut Salon linja-autoaseman laiturista ajoajaksi Muurlan tiehaaran pysäkille 10 min... Ei toivoakaan linja-autolla, useimmiten olin siinä ajassa vasta viimeisellä Pahkavuoren pysäkillä tai juuri kääntymässä vanhalle tielle. Ehkä moottoripyörällä tai siniset vilkut katolla...

Niin, kivaa oli taas ja jollain tavalla perverssin helpottunut olo teki sen että matkustajillakin oli kivaa, juteltiin rahastustilanteessa niitä näitä jne. Kiire ja jännitys olivat jääneet johonkin. Kampissa yritin käydä hampurilaisella paikallisessa mestassa mutta se meni täysin käteen koko homma. En jaksa siitä täällä avautua, tutut ihmiset ovat tapahtumat kuulleet Naamakirjassa. Jos olette kavereitani siellä niin tiedätte.

Takaisin tultiin siis tosiaan taas pikavuorona ja nyt olikin vähän enemmän kiirus. Ensin perjantai-iltapäivän ruuhka Helsingissä ja sitten pitkä pätkä tietöitä ja kuudenkympin aluetta. Ei vaikuttanut hyvältä yhden matkustajan jatkoyhteyden kannalta koska seuraava auto lähti Salosta 10 min sen jälkeen kuin minun piti olla laiturissa. Melko juhlava toleranssi jätetty poikkeuksien varalle...

Sen tulin mitä auto kulki mutta eipä tuolla moottoritiellä mitään kiritä kun auto kulkee sen mitä rajoitin antaa vastaan enkä muutenkaan erityisemmin ole innostunut ajamaan ylinopeutta sen vuoksi että joku matkustaja on kadottanut todellisuudentajunsa matkasuunnitelmaa tehdessään.

Soittelin matkalla ajomestarille ja kehotin soittamaan jatkoyhteyden kuskille ( firman ajomestarille ) että tulen aika tarkkaan kun hänen pitäisi lähteä että sopisiko minuutin odotus. Onneksi olin sitten juuri ennen perillä kuin hänen lähtönsä oli joten matkustaja pääsi jatkamaan matkaansa.

Palautin iltapäivällä rahastuslaukun, kortit, avaimet yms mitä olin saanut, pohjakassa mukaan lukien. Nyt on lopputoimet tehty, kävin myös Mordorissa jättämässä jäähyväiset Herra Isoherralle tyyliin "kyllä te mulle kohta soitatte". Piti vielä käydä pesulinjan hepuille sanomassa kiitokset ja Turussa jättää kiitoslappu ilmoitustaululle työkavereita varten. Hyvin ovat minut vastaan ottaneet ja kärsivällisesti opettaneet.

Noin, on kyllä ollut hyvä harjoittelu. Aivan hitosti oli alussa uutta opittavaa ja onhan sitä opittukin. Kurssilta saa lähinnä taidot siihen että auto koskee maapalloon vain renkaiden kulutuspintojen kohdalta eikä risteyksessä tartu mukaan autot, jalankulkijat, liikennemerkit tai -valot eikä muutenkaan tapahdu legendaarisia asioita. Tottakai sitä varsinaista kuskin tehtävääkin on käsitelty mutta oikeasti se homma opitaan vasta harjoittelussa / töissä.

Yllättävän hankala ammatti tavallaan, Matkahuolto ei varsinaisesti helpota hommaa. Minkä ihmeen takia niitä lipputuotteita pitää olla niin mahdoton määrä. Aivan kuin aina uuden ryhmän tarvitessa lipun vaan keksitään uusi lappu ja kortti. Niinpä niitä alkaa olla jo aika kiva määrä...

Nyt valmistaudun saunaan vaimon kanssa, perhe kestää vaikka välillä hakkaakin vähän vastaan kuten nyt tämän työasian kanssa. On se kuulkaa siunaus että on löytänyt sen oikean naisen tuonne olohuoneeseen televisiota katsomaan. Ihmeesti se on minua taas kestänyt. Toivottavasti kestää jatkossakin.

Tänä päivänä aikoja sitten tapahtui kauheita, hieno artisti ja uskomaton laulaja menehtyi pirulliseen sairauteen. Hänen ja kaikkien muiden lapsuuden sankarien muistolle omistan nyt tämän videon:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti