maanantai 30. heinäkuuta 2012

Kuivakukkakerhoja odottaen

Moi!

Hieman myöhemmin kirjoitus kuin yleensä, tuli otettua tunnin mittainen välikuolema raskaan yön vastapainoksi. Koulussakin oli hieman vaisu tunnelma mutta kyllähän se siinä meni. Mielenkiintoista asiaa, tänään oli vuorossa tilausajoliikenteen ensimmäinen tunti. Tätä vielä tiistai ja keskiviikko ja sitten jotain aivan muuta mistä lisää myöhemmin.

Tänään käytiin läpi mm seuraavia asioita:

  • Tilausajoon valmistautuminen 
  • Reittisuunnittelu 
  • Auton lämmityslaitteiden käyttöä
  • Webaston ( tai muun lisälämmittimen ) käyttöaika niin että moottori ei ole käynnissä on maksimissaan luokkaa 15 - 20 minuuttia. Tämän jälkeen käyntiinlähtö saattaa olla jo melko heikkoa.
  • Ajoaikaa suunniteltaessa voi laskea keskinopeudeksi maksimissaan noin 65 km/h ( tämä on muuten sama kuin ministeriö hyväksyy linjan maksiminopeudeksi ).
  • Ajoaikamääräyksiä käytiin taas kerran läpi, tärkeä asia joten toistoa kaivataankin
Teimme myös reittisuunnitteluharjoituksen, ryhmämme sai tehtäväksi Turku - Jyväskylä matkan lätkäjunnujen ottelua varten. Piti ottaa huomioon ajoaikamääräykset, tauot, matkustajien ikä, ruokailu jne. Kyllä se kai suht hyvin meni, Google Maps antoi hyvän kuvan jäähallin sisäänajokohdasta, 020202 antoi alustavan reittisuunnitelman mihin sitten pystyi vielä hakemaan soveltuvan taukopaikankin jne.

Pitää käyttää netistä löytyviä apuvälineitä kun kerran niitä ilmaiseksi on käytettävissä. Kivasti löytyy kuvia ja ohjeita, pitää vain viitsiä käyttää.

Sellaista, huomenna toinen päivä tilausajoa joten minua kovastikin kiinnostava asia jatkuu. Palataan asiaan!

-- Edit --

Pieni piirturikiekkokertaus käytiin myös taas läpi:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti