tiistai 9. lokakuuta 2012

Tuusulanväylän jänikset

Iltaa!

Vähän venähti tämä päivä mutta antakaa nyt anteeksi tämän kerran.

Tänään herätys rämähti käyntiin tuossa 04:00, lähtö oli laiturista 05:45. Vielä niin hapuilua ja varmistusta varmistuksen päälle että pitää olla vähän turhan ajoissa paikalla. Muutenkin oppinut tavan missä olen "liian" aikaisin töissä ja luen päivän lehdet yms ja aivan rauhassa valmistaudun koitokseen. Heti aamusta alkava älytön häsääminen ja kiire ei ole minun juttuni. Pitää vähän nauttia aamusta ensin.

Turusta yllättäen Helsinkiin taas, tällä kertaa pikavuorona mutta pienellä kierteellä; ensimmäinen määränpää olikin lentokenttä! Täällähän kävin jo eilenkin mutta tänään jo lievästi valoisessa, sateettomassa kelissä oli paljon helpompi tutkia reittiä ja opetella juttuja. Eiköhän se sieltä löydy, toivotaan ainakin. Vähän saatiin maistiaisia pääkaupunkiseudun ruuhkista, Tuusulanväylälle oli minua kirittämään saapunut ilahduttavan paljon kanssa-autoilijoita. En tiennytkään että blogi on näin suosittu.

Kentältä siis Kamppiin, rahtikuviot ja siitä sitten sillälailla kohtapuoliin takaisin pikavuorona Turkua kohden Suur-Salon kautta. Hieman tuli taas muutosta kuvioihin, Karhuherran alla eilen rengasrikon kärsinyt auto piti saada Salosta Pasilaan koripajalle koska räjähtänyt rengas oli muotoillut auton pyöräkoteloita uuteen uskoon. Hieman naurattaa aina mielessä miten "anteeksipyytäen ja pahoillaan" töistä kyselevät että sopisiko mitenkään tämä ja tuo, on vähän tälläinen kuherruskuukausi menossa eikä kukaan oikein odota mitään. Mikäs tuossa, kiva kaupunkinäppärä bussi jäykällä telillä, ilohan tuota on aina ajaa. Jo koulussa teliautoon ihastuin, paria versiota pääsin kokeilemaan.


Yllättävänä bonuksena kyseessä olikin vielä "sähkökeppinen" manuaali, aivan luksusta! Kyydistä saa niin tasaista ja miellyttävää kun vaihdot hoitaa ihminen eikä automaatti. Ei tuo iShift tai vastaava oikein vielä ole mukavuudessa vastaava, varsinkin hidastaminen risteykseen tuottaa varsin nykivää kyytiä ja kun hidastumassa olevaa autoa alkaa taas kiihdyttämään niin tapahtuu pahoja ja synkkiä asioita.

Ajelin siis auton Lepakkoluolaan, tankkasin sen ja liftasin harjoittelijakaverini ajaman erikoispikavuoron kyytiin takaisin Turkuun. Venahti noin neljällä tunnilla mutta se on sellaista, joskus saa enemmän nallekarkkeja vai miten siinä sanonnassa niin sattuvasti sanotaankaan.

Jaaaaaaaaaaaaha, huomenna olisi ensimmäinen oma vuoro. Iltapäivällä erikoispikana Hälssinkiin ja illemmalla takaisin. Eiköhän se tuosta hoidu, ei ole vielä edes liukasta tai muuta joten ainoa kämmellys syntynee rahastuslaitteen kanssa ja sekin on easy-modella koska kilometreissä on vain yksi vaihtoehto: 160 km.

Huomenna saan aamulla nukkua oikein kunnolla nämä aikaiset herätykset taas pois rasittamasta, taidan nukkua oikein kahdeksaan asti! Historia on opettanut että eiköhän se mykiö taas aktivoidu tuossa seiskan pintaan, ei auta mikään.

Nyt taidan katsoa jonkun ohjelman tallennuksen, juuri loppui tuo uusi Roba -sarjan toinen jakso. Varsin mukava uusi sarja mitä jäin heti seuraamaan, vähän ne Putous-sekoilut sotkevat henkilöhahmoja mutta kyllä ne suht uskottavia vielä ovat.

Palataan huomenna asiaan! ( Voi mennä vähän myöhään koska olen varikolla vasta kympin jälkeen illalla )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti