keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Palava HS ja lentävä Sokevan pensseli

Terve!

Kävin koulupäivän jälkeen punttisalilla vääntelemässä takajalkani katkokävelykuntoon, voisiko joku kantaa huomenna minut toiseen kerrokseen?

Tänään oli siis vuorossa edelleen d-teoriatunti, järjestysnumero 2. Käsittelimme mm. taloudellista ajamista, ennakoivaa ajotapaa, kylmäkäynnistystä, palamaan sytytetyn Helsingin Sanomien käyttöä imuilman esilämmityksenä, linja-auton ympäristön ja muun liikenteen seuraamista ja valvomista, Sokevan pensselin soveltamattomuutta meikkisudiksi ja muuta tärkeää.

Päivän tärkeät asiat:

- Aja vihreällä, tarkoittaen kierroslukumittarin taustaan maalattua kierroslukualuetta. Ajetaan väännöllä eikä kierroksilla, linja-autolla vaihtokohta viimeistään 1500 kierroksessa.


- Ennakoi! Nopeudenvaihtelut pitää pystyä pitämään loivina, pysähtyminen on myrkkyä.


- Edelläajavan puskurissa roikkuminen on perisynti mikä aiheuttaa sen että ei pysty ennakoimaan, nopeusvaihteluista tulee rajuja, kulutus nousee, tulee vaaratilanteita ja matkustajia vituttaa.


- Mitä tapahtuu vihreälle liikennevalolle? Se vaihtuu kohta punaiseksi, pitkään vihreänä olleeseen valoon on turha kiihdyttää, seuraa myös jalankulkijoiden valoja vinkkinä vaihdosta.


Paljon tuli taas asiaa, kirjoittelen aina muistiin omaan pieneen muistilehtiööni avainsanoja ja -asioita kustakin päivästä jotta saan ne kirjoitettua teillä tänne iltojenne iloksi. Tässä oikeastaan tämän päivän jutut, huomenna jatketaan taas, edelleen mennään d-teoriatunneilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti