torstai 4. lokakuuta 2012

Tumpeloidi

Iltaa!

Tänään oli upea päivä! Erikoispikana Helsinkiin ja takaisin, elämä hymyilee!

Noniin, aamulla tosiaan erikoispikana Turusta Helsinkiin, jos nyt aivan tarkkana haluaa olla niin vähän niinkuin meinasi jäädä yksi pysäkki väliin. Muistuupa ensi kerralla takuuvarmasti paremmin. Aika helppoa touhua tuo EB, Turussa ensin kaupunkipysäkit, sitten moottoritielle, sata lasiin, tasanopeussäädin päälle ja Avanti!!! No onhan siinä vakavasti puhuttuna vaikka mitä, en millään tavalla lähde sitä väheksymään. Erittäin mukavaa touhua, ei voi muuta sanoa.

Matkustajat kamppiin, sitten pääkallopaikalle tapaamaan Mustanaamiota. Ensin tosin auton käyttö pesuhallin ja wc ja sisäpesun kautta. Tapaaminen sujui suurinpiirtein seuraavan käsikirjoituksen mukaan.

 • Mustanaamio: mitäs sä olet aikaisemmin tehnyt?
 • Minun 25 minuuttia kestänyt monologini

Juups, kiva nähdä toimistonkin porukkaa. Tuo on kyllä vielä kerran toistettuna aikamoista luksusta että autot pestään sisältä ja wc huolehditaan tiptop kuntoon. Vähän kyllä hävettää kun notkuu itse pihalla sen ajan...

Lepakkoluolasta ( huomasitteko? ) takaisin Kamppiin, pikainen pisu ja eväiden syönti ja sitten oltiinkin jo valmiita ottamaan Turkuun matkaavat matkustajat. Noin kymmenisen ihmistä tuli suoraan Kampista, auto ulos ruudusta ja Hälssingin leveille kaduille suhailemaan. 

Pentele, tumpeloin tänäänkin. Matkustaja tuli ja maksoi Matkahuollon kortin kanssa joka vain lyödään sisään koneeseen ja maksu lähtee kortilta automaagisesti. "Saanko vielä käyttöhistorian", ennenkuin aivot ehtivät kädelle mitään huutamaan niin läväytin kortin uudestaan sisään laitteeseen... Arvaatte varmaan mitä tapahtui? Kyllä, laite velotti kortilta toisen matkan. Olin jo valmis vajoamaan maan tai ainakin penkin alle mutta sitten härskisti käänsin homman ohjaajani suuntaan. Pahoittelut mokasta, selvitämme matkan aikana miten virhe korjataan.

Opastaja soitti puhelun ja teimme niin että otimme matkustajalta tiedot ylös, hän tulee saamaan vapaamatkan hyvityksenä. Menee sitten vähän kuin tasan. Kyllähän se harmittaa kun tumpeloi mutta tuota kautta luulisi oppivan aika tehokkaasti. Anteeksi nyt matkustajalle tätäkin kautta. En mää tahallani, toi käsi on vaan niin nopea.

Matkalla Turkuun taivas muuttui kilometri kilometriltä tummemmaksi ja pikkuhiljaa alkoi jo tarvitsemaan pyyhkimiäkin. Eipä kestänyt kauaakaan kun vettä tuli jo kuin Esterin berberistä, hauska katsella miten henkilöautoillekin alkoi kummasti kelpaamaan se oikea kaista rekkojen seassa. Minulle, kun nyt tiedän miten rengasasiat firmassa hoidetaan ja sen faktan että eipä kunnossa olevilla renkailla liirtoa aikaan saa tämä ei kuitenkaan riittänyt joten vasenta kaistaa ja vettä Cytherean tavoin ympärille ruiskien eteenpäin. 

Hyvän etenemisen tuhosi tosin kohtapuoliin muuttuvissa rajoituksissa näkyvä 80 rajoitus joten piti ottaa oikea kaista vaikka varsinainen sadealue oli jo mennyt. Nyt sieltä tultiin taas henkilöautoilla spoileri varpusia notkuen vasemmalta ohi. Kuitenkin tuo ajokortti ammatin kannalta niin tärkeä läpyskä että pitää ajella rajoitusten mukaan edes jotenkuten.

Turkuun tullessa sade jo alkoi hieman hellittämään, kaupunkipysäkit ja sitten linja-autoasemalle jossa olikin jo valmiina seuraava kuski. Auto jatkoi hänen kanssaan eteenpäin ja me hankkiuduimme varikolle tilitystä tekemään.

Tilitys on tietysti tarkkaa touhua, ensin laskee pohjakassan ja loput ovat tietysti tilitettävää. Pitää vähän mietti että missä muodossa rahaa pitää ja missä muodossa tilittää eteenpäin. Ei tästä sen enempää, en oikein halua puhua / kertoa mistään rahaan liittyvistä asioista sen pahemmin julkisessa blogissa. Tilitetty kuitenkin on.

Sellaista, huomenna samanlainen päivä kuin tänään. EB:nä Helsinkiin syömään pihviä ja vatta pömpöllään takaisin. Pihviä? Kerron huomenna lisää.

Palataan asiaan!

2 kommenttia:

 1. Tänään palautui hyvin mieleen ensimmäisellä teoriatunnilla saamamme opit. Kopioin tuohon alle juttua toukokuun 29 päivän blogistasi:
  ------------------------------------------------------
  50 % kännissä, 50 % hulluja

  Linja-auton kuljettamisesta kaupungissa saimmekin ensimmäiset nyrkkisäännöt:

  Muuhun liikenteeseen, jalankulkijoihin ja pyöräilijöihin pitää suhtautua kuin 50 % heistä olisi humalassa ja 50 % hulluja. Loppuja ei tarvitse varoa vaan heidän kanssaan tulee hyvin toimeen.

  Liikennettä, jalankulkijoita ja pyöräilijöitä pitää tarkkailla tarpeeksi pitkän matkan päähän miettien samalla "ehtiikö hän tunkemaan itsensä linja-auton alle?".
  -----------------------------------------------------

  En tiedä kumpaan ryhmään kuului se blondi, joka autollaan lähti jalkakäytävältä eteeni samaan tyyliin kuin paikkurikuskit Helsingissä. Sillä erotuksella kuitenkin, että blondi Toyota-kuski ei käyttänyt vilkkua ollenkaan. Molemmat teimme äkkijarrutuksen ja autojen väliin jäi vielä lähes metri tilaa.

  Tämänkin tilanteen olisi voinut ehkä ennakoida jotenkin, jos olisin osannut tarkkailla tilannetta etukäteen jalkakäytävillä sekä ajoväylällä, jonne olin kääntymässä. Kääntymiseni varmaan yllätti Toyota-kuskinkin, jos hän aikaisemmin katsonut että tie on vapaa.

  Onneksi ei kolhuja tullut, sillä työpaikkoja jaettaessa varmaan muistetaan paremmin kolhut, kuin se kuka oli syyllinen.

  Terv. T
  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä että tilanne päättyi kuitenkin onnellisesti. Itselläkin sattui eteen Itellan kuorma-auto minkä kuljettaja tietoisesti ja tahallan esti ohittamiseni Helsinkiin tullessa. Tietyömaa alkoi ja olin vasemmalla kaistalla niin hän kiihdytti oman autonsa ylinopeuteen että jouduin jonoon hänen taakseen. Tietyömaan jälkeen alkoi taas 100 rajoitus, vaihdoin vasemmalle kaistalle ja ohitin hänet, hän kääntyi pois kehälle.

   Kuskille tiedoksi: nykyään on kuulemma kaikenlaisia hyviä pumppuja tai vaikkapa etelänaapurissa kirurginhoitoja että ei tarvitse fyysistä vajaavaisuuttaan lähteä liikenteeseen muille kostamaan.

   Ei siinä mitään, hyvät naurut hänen tempusta sai aikaiseksi.

   Poista