maanantai 22. lokakuuta 2012

Vihko pihko

Päivää!

Tänään siis vuorossa Nysse tulee! -blogin ensimmäinen askartelunurkka. Meillä onkin edessämme huikean hauska ja mukava tuokio, me teemme pysäkkikohtaisen välimatkavihon välille Turku - Helsinki ja tietenkin molempiin suuntiin.

Rahastaessa kilometripohjaisella systeemillä on tietysti tarpeen tietää se että missä olemme ja mihin matkustaja on menossa, näiden pisteiden, sanotaan niitä nyt selvyyden vuoksi pisteiksi A ja B välille muodostuu tietä myöden reittiä ajettaessa välimatka kilometreinä joka määrää matkan hinnan. Koska A sekä B muuttuvat koko ajan, A aina seuraavaan reitillä olevaan pysäkkiin ja B matkustajan omien mielihalujen mukaan niin olisi tarpeen osata huikea määrä eri välimatkalukemia. Koska olen lähestymässä dementiaa ja inkontinenssia niin nämä lukemat eivät yläpäähäni jää joten joudun tekemään itselleni puheenaiheena olevan vihon.

Aloitamme työn tulostamalla pysäkkikohtaisesti välimatkat edessä oleviin pysäkeihin, näitähän tulee siis 12 per siivu. Kas näin:


Kokona käytämme standardisoitua koko A5 koska epäilemättä piakkoin tulossa oleva ikänäkö turmelee lähelle näkemiseni ja tarvitsen isoa tekstiä selkokielellä. Näppärä tulostus siis tekstikehyksellä, siinä tulee saksille oiva ohjausviiva samalla. Koska tulostepaperi on melko ohutta tavaraa niin tarvitsemme väliin vähän paksummasta pahvista vahvisteen, tämän molemmille puolille liimataan siis paperiliimatikun kanssa kiinni informaatiota tursuavat paperinpalat.


Nyt paperit on leikattu ja liimattu vahvikepahvin molemmin puolin, seuraavaksi tahmea osuus, tiputellaan tuotokset täyskontaktimuovin päälle varovasti ja ilmakuplia varoen. Leikellään toiselta puolen päällystetyt palaset irti ja toistetaan sama toimenpide myös toiselle puolen. Erona toisessa operaatiossa että terveyssiteen lailla lerpattavat siivet taitetaan reunojen yli jotta saadaan paperin reunat suojattua eikä ajaessani väistämätön huulilla päristely kostuta ison työn tuotosta.

Paperit on siis suojattu, seuraavaksi mamman pikku talttahampaat, yläreunaan pitää reikäraudalla sorvata reiät kiinnitystä varten. Molempiin reikiin tukkeeksi nippuside ja yltiöupea askartelutuokiomme on päättynyt:


Kummasti helpottaa rahastamista taas, nyt pääsevät immeiset oikealla hintaa matkaan eikä tarvitse niin kamalasti hakea meille annetusta kaksisuuntaisesta porrastaulukosta.

Sellainen päivä, haluan kiittää vaimoani, harjoittelupaikkaani, oppilaitostani, kissaani tekorauhasta ja kaikkia teitä tämän lukemisesta. Nyt otan lisää pannukakkua ja en askartele viikkoon yhtään mitään!

Huomenna alkaa oma lista, pikavuorona mennään sinne ja takaisin. Palataan huomenna asiaan!

2 kommenttia:

 1. Vihdoinkin sateeton päivä!

  Aloin tänään epäilemään, että onko mielenterveyteni pettämässä vai mistä hitosta on kyse, kun maanantaiaamuna ennen kello seitsämää, tuntuu töissä mukavalta ? ? ?
  Sellaista ei ole edellisissä työpaikoissa sattunut!

  No keli oli mitä mainion, näkyvyys pysäkeille oli hyvä, auto istui käteen ja asiakkaatkin olivat hyvällä päällä. Monilla oli varmaan ollut palkkapäivä, päätellen siitä että useat latasivat matkakorttinsa, vaikka kaikki kortit eivät ollet vielä tyhjiäkään.

  Tuo pysäkkilista on sulle tosi hyödyllinen, mun hommassa suurempi haaste on oppia vakiovuoropysäkkien nimet ja järjestys(myös jatkoyhteyksien varrelta). Myös asiakkaiden puheesta pitäisi saada selvää, Rojola ei ole sama kun Koivula. Eikä sellaista Koivulaa edes löydy koko listasta.

  Hieno päivä, terv. T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan oikeasti on ollut itselläkin näitä epäilyttäviä onnellisuuden puuskia. Omituista!

   Meilläkin on tuo Rauman suunta mikä ajetaan myös vakiona, vähän oli pelko perseessä ensimmäisellä kerralla mutta ihmeen hyvin ne pysäkit sieltä löytyvät puiden joukosta. Aika tarkkaan saa tosin tiirailla sitä pysäkin nimeä ja kun matkustaja ilmoittaa haluavansa jonnekin muualle kuin Laitilaan tai Raumalle niin johan tarvitaan lunttilistaa...

   Mutta, tosi hyvä että tuntuu omalta. Jatketaan samaan malliin!

   Poista