maanantai 3. syyskuuta 2012

Autot jakoon!

Iltapäivää!

Tulihan se maanantai vihdoinkin ja viikonloppu muuttui vain pahaksi muistoksi. Hyvä näin. Tänään siis viikon upein päivä, maanantai, ja vuorossa taloudellisen ajon koulutusta. Olimme saaneet Jalasjärveltä kaksi uutta autoa joista nyt annankin pienen pikapalautteen....

Minkä helve**n takia nämä autot ovat seisseet Jalasjärvellä ja ties missä ja me olemme vuokrailleet autoja Turun alueen liikennöitsijöiltä? Ei Turkuun oikein haluta antaa JAKK:in uutta kalustoa vai?

Se siitä, tälle on varmasti aivan looginen syy eikä se johdu mistään henkilösuhteisiin liittyvästä jutusta tai muusta yhtä naurettavasta syystä. Aikuiskoulutusta, you know...

Noniin, nyt tuo rant on saatu pois sisältäni vaivaamasta joten voin kenties jatkaa. Molemmat lainaan tulleet autot ovat huippukunnossa ja aivan upeita ajettavia, ei klappia ohjauksessa ja jarrut toimivat pehmeästi eivätkä puolla suuntaan tai toiseen. Erittäin mukava ajopäivä!

Ensimmäisessä käytössämme olleessa autossa oli oikea erillinen kulutusmittari mikä päällä ajelimme ja ajattaja kirjoitteli lukemia ylös. Sen verran omia lukemiani katselin että sekalaisella reitillä missä oli pätkä 80 km/h ajoa, pätkä 50 kaupunginosien välistä ajoa ja pätkät muuta ajoa kulutuslukema jäi juuri ja juuri alle 21 l/100 km; 20,9. Ryhmämme paras ajoi 19,7 ja eniten kuluttanut 21,6. Jonkin verrankin eroa.

Lounaan aikaan auton vaihto ja uusi hyvä MUUALTA KUIN TURUSTA tullut turistiauto manuaalivaihteistolla alle. Taas kuten tuo katurikin, meidän vakiokalustoomme verraten aivan huikeassa kunnossa oleva auto millä voisi lähteä ajamaan työajoja vaikka koska tahansa. Hyvä vaihteisto, hyvin vääntöä koneessa ja hyvät jarrut.

Yleensä kyselen aika pikapalautetta ajattajalta ja sen mukaan koitan korjata ajamistani. Tänään palaute koski pysäkille ajoa, auto jää hieman liikaa irti reunasta. Tuo reunan hakeminen on tosiaan hieman hankalampaa koska ei riitä että ajaa auton reunan lähelle pysäkin reunaa koska pyörät ovat vielä silloin melko kaukana tiellä. Pitää siis viedä vielä rohkeammin auto tonttiin ja alkaa hakemaan rajoja.

Jatkossa käydään pysäkillä, sen lupaan jo nyt.

Näin, tässä tämän päivän kirjoitus. Pientä rähinää mutta suurimmalta osalta tyytyväistä hyrinää. Huomenna kouluun jo 06:30, ajellaan taas niin maan perusteellisesti. Palataan asiaan!

PS. Päättäjät Jalasjärvellä, antakaahan vähän sitä herkkua ja mannaa Turunkin suuntaan. Teillä on täällä käynnissä huippulaadukasta koulutusta erittäin osaavilla ja mukavilla kouluttajilla mutta osittain rasitteena on vanha ja rikkoutunut kalusto. Eiköhän Turun yksikkö tuota aivan kivasti rahaa niin että tännekin voisi tulla auto mikä ei olisi aina se pakanpohjimmainen 3500 € maksanut ajojensa päässä oleva romu. Kiitos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti