torstai 6. syyskuuta 2012

Hyvät munkit

Päivää!

Oli melko pitkä päivä eilen, seiskalta aloiteltiin ja yhdentoista maissa illalla päästiin takaisin koululle. Matkan varrella tuli mahdollisuus käydä Jalasjärvellä vaihtamassa käytössämme ollut katuri toiseen turistibussiin. Eipä sitä tarvinnut montaa sekuntia miettiä. Ettepäi!

Olimme siis kolmella autolla liikenteessä, suuntana Niinisalo ja liukkaan kelin rata. Menomatka nyt oli melko tapahtumaköyhä kuten toivoa aina saattaakin. Radalle ja harjoittelut käyntiin, 4 tuntia oli aikaa liukastella. Porukka jaettiin puoliksi niin että joka autossa oli kaksi luistelijaa.

Aluksi pienet demot ajonopeuden vaikutuksesta jarrutusmatkaan, kyllähän se on käyty läpi Powerpointilla mutta selveneehän se nyt aivan eri tavalla kun livenä näytetään.

( Minulla on videota vähän siitä sun tästä mutta kun ei ole vielä viimeistä lupaa niiden käyttöön blogissa niin eivät tule näkyviin vielä. Jos lainkaan, kyselen asiasta tänään. )

Teimme jarrutusharjoitukset, väistöjä ja kaarreajoa. Kovin pienestä on se pito kiinni, 30 nopeus niin vielä kääntyi mutta kun nopeus oli 35 niin kelkkana mentiin eikä mitään toivoakaan saada käännettyä pysähtymisestä puhumattakaan. Ai ne ABS-jarrut vai? Jep jep, tarpeeksi liukasta niin ei riitä herkkyys pitämään pyörää pyörimässä, alle 7 km/h ne eivät toimi lainkaan ja muutenkin miltei pysähtymässä oleva pyörä ei pahemmin tuntunut ohjaavan...

Harjoittelun lomassa vähän makkaraa radalla olleessa kivassa laavussa, mukavaa päästä vähän grillailemaan vaihteeksi. Harjoittelun jälkeen kävimme Niinisalon varuskunnan sotkussa nauttimassa munkkikahveet. Hyväähän se on edelleen.

2 autokuntaa lähti takaisin Turkuun ja me lähdimme siis Jalasjärvelle vaihtamaan autoa. Pientä jännitystä aiheutti alussa sähköhäiriö mikä varoitti paineilmajärjestelmän paineesta. Pienen ajon ja odottelun jälkeen auto tien pieleen ja päävirrat pois. Hihnojen ja konetilan yleinen tarkastus, virrat takaisin ja avot, ääni katosi. Varoitusjärjestelmän häiriö, paineita oli koko ajan riittävästi.

Aika iso paja Jalasjärveltä löytyy, rakennuksia, kalustoa ja koulutuslinjoja jos vaikka mitä. Eihän siellä kauheasti enää ihmisiä ollut kun olimme siellä niin myöhään mutta kiva nähdä tuokin paikka.

Saimme komian Mersun lainaksi Turkuun, kiitokset siitä. Kyllähän kulki komiasti ja tasaisesti, Mersun busseissa on kuulemma yleensä hyvin pehmeä jousitus mikä tekee matkustamisesta todella miellyttävää mutta ajaminen on hieman hankalampaa vuoristoratamaisen kyydin vuoksi. Omasta mielestäni kulki kivasti, ainoa ihmetyksen aihe oli vaihdekeppi. Se on hieman eri paikassa, pakettiautomaisesti "kojelaudassa" ja käskytys tapahtuu ilmeisesti vaijerien avulla, sen vuoksi se tähän mennessä opittu täsmällinen ja rapea liike puuttui vaan tuntuma oli... noh, erilainen. Ei huonossa mielessä vaan enemmän "mekaaninen".

Pääsimme ajamaan vähän pimeälläkin, taas hyvää vaihtelua ja erittäin hyvää treeniä harjoittelua ja työelämää varten. Oli kyllä erittäin hyvä päivä, nämä päivät ovat juuri sellaisia mitä sitten joskus muistellaan. "Silloin kun oltiin Niinisalossa liukastelemassa..." jne.

Elämme tällä hetkellä koulussa aivan legendaarisia päiviä, toivottavasti kaikki tajuavat sen.

Tänään normaali ajopäivä, me ketkä olimme eilen pitkään olemme tänään iltavuorossa jotta saimme vähän edes aikaa levätä. Palataan illalla asiaan, tämä kirjoitus on tosiaan nyt vähän kuva- ja videoköyhä mutta toivotaan että saan siihen tehtyä muutoksen. Palataan illalla asiaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti