tiistai 11. syyskuuta 2012

Näytä mulle missä sul on peruutusajolinjat

Nääs!

Eilen illalla tuli kaivattu tekstiviesti ja tämän päivän ohjelma selvisi; kahdella autolla Tampereen JAKK:n toimipisteelle ja yhdellä autolla takaisin.

6:45 oli aloitus koululta, pikaiset lähtötarkastukset ja matkaan jo seiskalta. Eipä tuossa sen kummempia, kävimme viemässä tämän Mersun siis Nääsvilleen:


Hauska auto, pehmeä jousitus, hienot jarrut jne. Erikoisuutena hieman erilainen vaihdekepin tuntuma koska tieto välitetään johonkin asti vaijerien avulla. Auto on myös niin hiljainen että alussa tahtoi helposti moottori kerätä reilusti kierroksia, tämä tosin poistui kun tottui autoon. Varsin komea peli ja erittäin mukava ajettava.

Niin, ne inssiajot olivat eilen. Ei tuo mikään läpihuutojuttu ole, meillä on 12 ihmistä kurssilla ja 5 reputti ensimmäisen kokeen erilaisista syistä johtuen. Tasa-arvoiset risteykset, kevyen liikenteen huomiointi, tilannenopeus, kulmaperuutus, yleinen ajo ( liian säikky, ylivarovainen, epävarma? ), siinä niitä syitä joita olen tähän mennessä kuullut.

Ymmärrän hyvin epäonnistumiset, itselläkin oli turkasen paljon perhosia mahassa eikä jännittämisellä tuntunut kokeen lähestyessä olevan mitään rajaa. Jotenkin ne hermot vaan kuitenkin pitää osata hallita, ei auta mikään. Kulmaperuutus onnistuu kaikilta, tiedän sen koska olen nähnyt kaikkien tekevän sen. Nyt kun on koetilanne niin hermostuneisuus tekee temppunsa ja pieleen menee.

Huomenna jatketaan ajopäivällä, vuorossa ammattipätevyysajoja. 30 ajotuntia piti olla kasassa jotta sai varattua ajan inssikokeeseen, vielä tarvitaan 17 ajotuntia ammattipätevyysmääräysten täyttymiseen. Plus sitten tietenkin ensi viikolla alkavat ammattipätevyyskokeet.

Olen huomenna iltavuorossa joten kirjoitus tullee myöhään, joskus ennen yhtätoista illalla. Palataan asiaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti