keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Blogin otsikko. Kts. kohta ***

Hei taas!

Tänään jatkui siis Tieliikennelakia koskevat tunnit, silkkaa hymyä aamusta iltapäivään. Satunnaisia turhautumiskohtauksia aiheuttaa tosin lakikirjan ääliömäinen rakenne, seuraavana esimerkki.

Kysymys: Saako linja-auton pysäköidä pysäkille?
Vastausta on luonnollisesti aivan turha hakea Tieliikennelain seuraavista pykälistä:

  • 26 pykälä, Pysäyttäminen ja pysäköinti
  • 27 pykälä, Pysäyttämistä ja pysäköintiä koskevat kiellot
  • 28 pykälä, Erityiset pysäköintikiellot
Vastaushan löytyy tottakai Tieliikenneasetuksen 3. luvun 19 pykälästä missä käsitellään liikennemerkkien ohjemerkkejä. Seuraava suorastaan naurettavan helposti löytyvä kohta kertoo merkeistä 531 ja 532 ( Paikallisliikenteen linja-auton pysäkki, Kaukoliikenteen linja-auton pysäkki ) seuraavaa:

Muuta ajoneuvoa kuin linja-autoa ei saa pysäyttää eikä pysäköidä tiemerkinnöin osoitetulla matkalla merkin kummallekaan puolelle tai, jos merkintää ei ole, 12 metriä lähemmäs merkkiä. Tälle alueelle saa kuitenkin pysäyttää ajoneuvon siihen nousemista ja siitä poistumista varten, jos se voi tapahtua linja-autoliikennettä estämättä.

Eikö olekin aivan selvää että tuoltahan se löytyy? Ai mitä? Niin että mitä asiasanahakemisto asiasta? Katsotaanpa: 
  • Linja-autopysäkki? Ei löydy hakemistosta
  • Pysäkki? Eipä löydy
  • Pysäköinti? Viitataan alussa kerrottuihin pykäliin joista vastausta ei löydy.
*** Pykällystä

Aikamoista hakemista ja edestakaisin selaamista. Jos kirjasta saisi normaali ihminen ilman mittavia opintoja selvää niin mitä tapahtuisi asianajajille? Aivan.

Joo, alla tehtävät mitä piti tämän päivän aikana käydä läpi:
Siinähän se meni kivasti koko päivä emmekä edes päässeet kaikkia kohtia läpi, sinänsä helppoja asioita ja ulkomuististakin oli mahdollista laukoa vastauksia mutta mistä ne löytyvät Tieliikennelaista? Siinä se ongelma. Yllä kuvailtu lakikirjan rakenne ei tosiaan helpottanut hakemista.

Joo, minulla ei muuten ole lukihäiriötä! Kävimme opinto-ohjaajan kanssa läpi eilen tehtyjen kokeiden tulokset. Hyvin meni, osaan lukea, ilmeisesti jopa aikamoista vauhtia. Ei oo häpee olla nopee.

Huomenna jatkuu taas lakitunnit, kahvia kuluu päivän aikana aikamoisia määriä. Sitä odotellessa.

Loppukevennyksenä sarjakuva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti