keskiviikko 22. elokuuta 2012

Luannikas reissu autotte kans!

Terve!

Tänään oli harvinaisen hieno päivä, ryhmässämme oli vain 2 opiskelijaa joten tie oli kuuma. "Onko jotain toiveita?" oli kysymys mitä olen odottanut, vastaus löytyi kuin apteekin hyllyltä. "Ajetaas Turku - Rauma vuoro."

Siitä siis Turun linja-autoasemalta matkaan, ensin Satakunnantietä Raisioon ja odotetulle kasitielle. Nythän on niin että tuossa on jo melko pitkälti "paljon" ajeltu liki kävelyvauhtia jne keskustan alueella ja treenattu tiellä, kaistalla ja maapallon pinnalla pysymistä joten oli aika kiristää hieman askellusta.

Aluksi totuttelua ohjauksen klappiin ja sivutuuleen 80 km/h nopeudella, tämä onnistui kivasti koska liikennettä oli turkasen paljon noin puoli kahdeksan maissa ja edessä oli sopivasti kolmen yhdistelmän karavaani. Siinä sitten kivasti jonossa Laitilaan asti ja pienet piruetit paikallisen linja-autoaseman pihalla. Tutuiksi tuli tämäkin paikka joten kohti Raumaa.

Aamupalatauko taas ABC-asemalla, valokuvan otto vessassa ( lisäselvitys pyydettäessä ) ja olimme valmiit kokemaan Raumlaissii jaarituksii koko rahan edestä. Hieman meni lähestyminen pieleen, tuli tehtyä melko hyviä ajosuorituksia kapeilla kaduilla. Mahtui se siitäkin, pienehköjä liikenneympyröitä Raumalla.

Ehkä hieman väärää kautta takaisin mutta sainpa loistavan syyn pyytää reissua uusiksi. Taas urku auki kohti Turkua, nyt aloin jo harjoittelemaan myös tasanopeussäätimen käyttöä, laite on ollut henkilökohtaisessa karanteenissa että opin nopeuden kanssa touhuamisen kunnolla. Tiedä sitten miten kunnolla se vieläkään sujuu mutta tajuan ainakin miten paljon nopeammin bussi nopeuttaan tiputtaa kun kaasun nostaa. Tiiliskivi ei ole aivan pisaran vertainen muoto ilmanvastuksen kannalta...

Kivasti nopeusnäyttötaulun ohi 80 km/h alueella, lukemat taulussa 79 eikä herjausta turvavälistä joten eipä ollut opettajalla sanottavaa tästäkään. Oma reissu meni varsin hyvin, sain paljon kaivattua nopean ajon kokemusta kivasti. Koko reissun ajoaika oli juuri yli 3 h joten tänään tuli kivasti ajotunteja ( à 50 min ).

Kaveri suuntautuu harjoitteluun ja varmaan työhönkin Salon suuntaan joten hänen vuorollaan ajelimme siellä päin minun ihastellessa maisemia ja jauhaessa small talkkia. Puhetta tulee, sisällöstä voidaan olla monta mieltä.

Arvatkaas muuten mitä kuuluu sille autolle minkä saimme eilen hajonneen katurin tilalle? Se kuulemma vuotaa jäähdytysnesteet pakoputken kautta ulos joten ilmeisesti kannentiiviste / haljennut kansi tyyppinen invaliditeetti on muodostunut. Käyvät iltavuorossa vaihtamassa auton.

Oli muuten melkoisen hyvä että olin tänään liikenteessä koulun omalla "turistilla", jos tuo laina-autokin olisi hajonnut ajossani niin päänaukomisen määrä olisi varmaan ollut melkoinen. Nytkin huumorilla heitettyä juttua on piisannut.

Se laatikkovikainen auto muuten saattaa tehdä come-backit, Volvon ensidiagnoosi oli ennen ruumiinavausta melko sama kuin itselläkin; pantojen ja nesteiden vaihto. Saa nähdä muuttuuko tilanne jahka näkevät sisuskalut. Toivottavasti ei tule kalliiksi ja koulu saa auton takaisin, useista väärinpäin olevista naamoista ja negatiivisista kommenteista huolimatta ainakin omasta mielestäni auto on aivan normaali vanha vehje. Ainahan ne tuollaisia ovat, pitää tottua vähän vaatimattomampaan, osaa sitten arvostaa niitä hienoja autoja aivan eri tavalla.

Sellaista, huomenna lähdemme aamusta tutustumaan Kiitokorin tehtaalle Kausalaan. Matkaan lähdetään taas kahdella autolla, toinen on tänään alla ollut turistimme ja toinen iltavuoron hakema laina-auto. Palataan asiaan, koitan saada reissusta taas kuvia ja kenties videotakin.

Huomiseen!

PS. Kirjoittelu voi mennä vähän myöhään, reissu kestänee noin kuuteen asti illalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti