tiistai 14. elokuuta 2012

Kiitossssch

Iltaa!

Tuo valokuvauskoulu tuossa alkoi taas niin menee vähän myöhäiseksi tämä blogikirjoittelu.

T'änään aiheena siis kaupunki- ja seutuliikenne, vuorossa päivä 2/2. Kokeetkin pidettiin ja ilmeisesti kaikki pääsivät läpi. Päivän varsinainen anti oli kuitenkin taas se rahastuslaitteen kanssa tehty harjoittelu. Jo etukäteen olemme saaneet tietoon että tuo laitteen käyttö on melkein vaikeinta, ajaminen sujuu kyllä mutta reitin nopeus syntyy rahastamisen sujuvuudesta.

Napsin muutaman videon taas kuten lupailin, ensimmäisessä käydään läpi Pohjolan Liikenteen kilometripohjaisen rahastuslaitteen käyttö. Myydään 123 km matkalle ensin normaali aikuisten kertalippu ja siihen perään eri alennusliput:


Tässä ei sen kummempaa, tulostuvat liput näyttävät tältä:

 


 

Usein matkalta halutaan takaisinkin joten tarvitaan menopaluulippu. Seuraava kummajainen tehdään näin:


Ensin siis aivan normaali aikuisten menopaluu 123 km matkalle, sen jälkeen esimerkkinä alennuslipusta lasten menopaluu samalle matkalle. Lippu on huomattavasti pidempi, alla on kuitti maksetusta matkasta, yläosaa matkustaja tarvitsee mennessään paluumatkaa ajavaan autoon::Menopaluumatkustaja tulee paluuosan lipullaan johonkin vuoroon, jotta vuoron ajaja saisi tilitykseen mukaan aikanaan maksettu hinta niin kuskin tulee ottaa paluumatkan lippu itselleen ja antaa matkustajalle vastalippu. Esimerkki jälleen aikuiselle ja lapselle:


Vastalippu on ulkonäöltään vähintään pieni, kas tässä:
Aina ei samalla autolla pääse perille asti vaan tarvitaan vaihtolippu. Kilometripohjaisessa järjestelmässä vaihtohetki ilmoitetaan yllättäen.... kilometreinä. Esimerkkinä jälleen aikuisen ja lapsen lippu, vaihto 50 km kohdassa:


Vaihtolippu on taas pidempi tuloste:Alla jälleen kuitti koko summasta, yläosaa tarvitaan vaihtoyhteyden autossa. Kuljettajan tulee ottaa tämä yläosa itselleen ja antaa matkustajalle vastalippu jonka tekeminen näytettiin ylempänä menopaluulipun yhteydessä.

Koneessa on mukavasti 0-näppäimen takana toimintoja jotka löytyvät tästä:


Kokonaisuutena laite on hieman ristiriitainen esitys. Selkeästi on pyritty tehokkuuteen mutta muutamissa asioissa tulee mieleen että täysi idioottiko tämän on suunnitellut. Pidän itse tästä km-pohjaisesta, pysäkkien nimien muistelu tuntuu epämiellyttävältä. Nyt on taas saatu vähän harjoitusta masiinaan, teimme testiksi joltain vuodelta olevan tehtävän ammattipätevyyskokeesta ja se kyllä meni aivan helposti läpi. Kaikki liput tulivat oikein ja oikean hintaisina. Välimatkataulukko pitää tietysti olla olemassa, muuten lippujen hinnan arpominen on hieman hankalaa.

Sillä lailla, tälläinen päivä. Huomenna tulee vieraileva tähti kertomaan asiakaspalvelusta, palaamme siis huomenna asiaan. Ehkä huomenna käydään läpi alalla käytössä oleva kiitos-sanan ääntäminen...

2 kommenttia:

 1. Tästä nyt uupuu se AIRBUSMENOPALUUOPISKELIJAVAIHTOLIPPU kokonaan, ei kun takas harjottelemaan.. Mulla ainakin tuli hiukan kiire niitten kans ekalla neljän lähdöllä, toivottavasti asiakkaat pääsi takasikkin niillä mun sähellyksillä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tuossa ovat vain nuo perusliput mitä takuuvarmasti tarvitsee koko ajan. Tähän tulee vielä jatko-osana nuo "harvinaisemmat" liput, eiköhän siellä pompahda esiin tuo mainitsemasi nimihirviökin.

   Olemme muuten tavanneet, silloin taannoin Kampin rahtialueella kun oli juttua että rahastaminen on syytä opetella ennen harjoittelua.

   Poista