keskiviikko 29. elokuuta 2012

Tis is ön ekspress pus tu Helsinki

Hau tuu juu tuu.

Eli englantia höpötettiin tämä päivä. Ilmeisen heterogeeninen porukka, joku sanoi ettei osaa käytännössä lainkaan, itsellä taas osittain työn vuoksi englannin käyttö on helppoa ja kirjoitetun ymmärtäminen varsinkin on melko hyvää tasoa.

Kuuntelimme pari "nauhalta" tullutta kuullunsnaijaamistehtävää, ensin numeroita ja toisessa eris- ja paikannimiä. Olihan siellä hankalia pätkiä joukossa, ehkä vähän epärealistista että joku heittäisi oikeassa elämässä jollekin "soita Pertille 07043234234" suoraan putkeen ilman sen kummempia taukoja ja olettaisi että kyllähän se nyt sen numeron tuosta sai. Mutta nyt oltiinkin tekemässä koetta.

Kivaahan tuo on taas oli, johtuu käytännössä kokonaan hyvästä kouluttajasta. M on saanut kyllä erittäin hyvin näihin "tylsiin" tunteihin virtaa eikä siellä ole kyllä pilkkiviä päitä näkynyt kuorsauksesta puhumattakaan. Tuo että olemme saaneet tuoda kahvikamat luokkaan on parantanut viihtyvyyttä melkoisesti. Tämä nyt on tosin ollut käytössä jo pidemmän aikaa. Valitettavasti meidän tupakkalakossa oleva elävä taukoajastimemme on nyt hieman epäkunnossa joten kelloa joudumme katstomaan tarkemmin päästäksemme edes joskus pihalle.

Englannin tai minkä tahansa kielen opettaminen ei ole varsinaisesti kovinkaan helppoa kuvittelisin, ehkä tämä video koulutustilanteesta selventää asiaa:


Kyllähän me englantia tarvitsemme, osa vähemmän ja osa enemmän. Ammatti-ihmisetkään, puhumattakaan poliitikoista, eivät aina asemastaan huolimatta selviydy kovin kunnialla ja joutuvat median naureskelun kohteeksi:


Jos opettaminen on vaikeaa eivätkä ammattilaisetkaan sitä osaa niin minun ohjeeni on se että kannattaa yrittää! Kun ottaa kädet mukaan ja höpöttää sen minkä osaa niin kyllä asia tulee selväksi. Ehkä kuitenkin kannattaa miettiä miten asioita käsillään selventää:Jees ( yes ), eiköhän se ollut tänään tässä. Huomenna jatkuu päivällä Englanti 2, viikonpäivä on torstai, nimipäiviään viettäviä en uskalla Helsingin Yliopiston kostotoimenpiteiden pelossa mainita kun ei ole maksujakaan maksettu. Jätän teen tältä päivää väliin, ehkä huomenna sitten.

Palaamme huomenna asiaan!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti