perjantai 17. elokuuta 2012

Suomen rumin kojetaulun koriste

Terve!

Se on muuten perjantai. Ilmassa on pientä hepulointia, koulussa oli tänään mukava päivä. Pientä päänsärkyä iltapäivästä, pistävä aurinko teki varmaan temppunsa kun tuli ulkonakin hieman notkuttua. Ulkona? Koulupäivänä? Mitä tämä tarkoittaa?

Sehän tarkoittaa sitä että Hoikka Poika -linjat teki tänään road tripin, kävimme tutustumassa oikeisiin käytössä oleviin tilausajobusseihin. Johan oli poijjaat ja tytöt kalustoa. Päivän virallinen agenda oli huoltopäivä, touhuun mahtui naurua jos vaikka mihin kohtaan. Aloitetaan päivän selostaminen kuvakavalkaadilla:


Päivän huolto-osuuden suurimpana aiheena oli remmien vaihto, valitettavasti siitä nyt ei tällä kertaa tullut kyllä mitään. Pitkän ähellyksen jälkeen hihna kyllä lähti irti mutta uusi remmi oli väärää mallia joten eipä se oikein kiristynyt. Oli se kyllä Volvon remmi, siitä plussaa.


Remmit ovat henkilöautoon verrattuna hieman isompia joka suhteessa, leveyttä, paksuutta ja pituutta on melkoisesti enemmän. Tällä kertaa pituutta oli jopa liikaa.


Ilmansuodattimien patruunat me puhdistimme, ensin kopistamalla parisen kiloa hiekkaa sisältä ja lopuksi puhaltamalla paineilmalla. Ei aivan tullut vuotta täyteen viime kerrasta. Ihan mukavan kokoinen suodatin, painoakin kivasti. Ilman sitä hiekkaakin.


"Ope, tästä lähti pala". Muuten, jatkossa 750 Nm vääntömomentti on 1 Rainer. Hieman sisäpiirijuttuna mutta uskon että kurssimme muistaa loput päivänsä miten tiukkaan renkaiden mutterit pitää kiristää ja mikä on hyvä muistisääntö. Väännä ne yhteen Raineriin. Pientä kikkailua aiheutti automme takaluukun mikrokytkin mikä ensinnäkin sytyttää moottoritilan valon mutta toiseksi toimii myös käynnistysestona kun luukku on auki. Koitimme kahden euron korjausta mutta se ei toiminut. Muistoksi jai yhden euron viritelmä, onpahan jatkossa opiskeleville miettimistä. Olkaa taas vaan hyvä. Kiitos ja anteeksi.

Sitten siihen tutustumisreissuun, kävimme Turun Erikoistaksit Oy:n varikolla, erittäin ystävällistä että saimme tulla käymään. Kiitokset tästä! Ajoin koulukaverini raivon ja epätoivon partaalle harjoittelemalla erilaisia sekavia kuulutuksia koko matkan. Tämäkään ei maksa mitään, kiitos ja anteeksi.


Tilausajobussit kauniissa rivissä, sinänsä hauskaa että kolme autoa ja kolme merkkiä. Volvo, Scania ja Mercedenz-Benz. Tuli muuten minulle yllätyksenä että Mersu on markkinaykkönen kuorma-autoissa: 535 myytyä autoa ja 27 % osuus.


Kunnon tilausajoauton ohjaamo ja sisätilat ovat aikamoiset verrattuna katurin vastaaviin. Rumasta keulamerkistä huolimatta.


Isossa autossa on isompi vessa mihin mahtuu sovinnolla myös isompi mies. Kaikki pitää testata ja kokeilla. Tietää sitten työelämässä.


Pitkään matkaan suunnitellussa autossa löytyy myös tilava ja kotoisa nukkumatila kakkoskuskille toisten kepittäessä laskettelijoita Alpeille. Kyllä tuolla kelpaa nukkua lepoaikaansa.


Otin tänään kuvia osittain myös siksi että koulu saa uusia kuvia oppimateriaalikäyttöön. Yhtäältä tämä näyttää sen että tavaratilat ovat suuret ja tilavat, toisaalta koulu voi käyttää kuvaa lainsäädäntötunneilla kun puhutaan salamatkustajista. Olkaa hyvä. Ainiin, anteeksi.


Kun nyt kerran pääsimme paremman kaluston puikkoihin niin pitihän se sisäinen lapsi päästää irti. Otin muutamasta muotokuvamaisia otoksia vähän reilummalla kuvankäsittelyllä. Ihan hyvä jos ette sitä huomaa. Kyllähän tuolla penkillä kelpaa peukkua nostella.


Yrityksellä on tietysti myös nimensä mukaisesti useampi tilataksi joita voidaan käyttää invakuljetuksissa kuten myös normaalissa toiminnassa. Näihin autoihin palaamme ensi perjantaina kun meillä on taksikuljetuksista juttua.


Viime yön aikana oli ruotsalaiselle autolle käynyt Oj men härre gud -tilanne Helsingintien kurvissa. Kuorma oli muuta kuin hyvin sidottu ( sitomatta? ) ja niinhän siinä kävi että kurvissa Newton voitti Svenssonin ja rullat poistuivat autosta. Tässä Ilta-Sanomien juttu aiheesta.


Auto löytyi läheltä rautatieasemaa ratapihan alueelta. On saattanut poliisin kanssa olla melko tiivistunnelmainen keskustelu, voisin kuvitella että sakkolappuun on tarvittu jo jatkolomaketta ja tuskin Svenssonin ajomestarikaan varsinaisesti ilosta on hyppinyt soiton saatuaan. Kivasti on vaunu notkahtanut.

Tänään oli aika huikea päivä, uutta ja tärkeää asiaa tuli silti. Oli kiva päästä keskustelemaan ja kuuntelemaan taas uusien ammattilaisten kanssa. "Mieti aina millä autolla olet lähdössä", mitta ei ole se ainoa tekijä vaan akseliväli tekee autoista hyvin erilaisia. Toinen kääntyy saman mittaisena huomattavasti kankeammin kuin toinen. Peilit ovat kalliita.

Opettele rahastus! Jo toisen kerran meille tähdennettiin rahastamisen ja siihen liittyvien laitteiden opettelua. Luulisi jo uskovan? Lisää treeniä Pusatecillä, seuraavaksi aletaan käymään läpi virhejuttuja ja erikoistilanteita.

Aivan huikea päivä, kävimme syömässä Volvon raskaan kaluston ruokalassa ( en tarkoita autoja vaan kuskeja ) ja ruoka oli aivan huikean hyvää ja halpaa. Suosittelen lämpimästi, Tuulissuon teollisuusalue ohikulkutien varressa, pihalle on ymmärrettävästi helppo ajaa isollakin autolla.

Ensi viikolla on ensin kolme ajopäivää, torstaista tulee taas legendaarinen koska luvassa on uusi road trip! Tästä lisää keskiviikkoa. Olen ajossa maanantaina ensin iltavuorossa, ti ja ke menevät aamuajossa.

Nyt alkaa viikonloppu, jos sille päälle satun niin sen aikana videoita. Näemme viimeistään maanantaina!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti