keskiviikko 1. elokuuta 2012

Pomo, Mie oon tulessa

Moronääs tuanoinii!

Eksoottisen alkutervehdyksen teille tarjosivat Tampereen ja Porin vekkulit alkuasukkaat.

Tänään oli vuorossa tilausajo 3, viimeinen päivä tätä sarjaa ja tietysti myös sitä myöden koe. Ah, kokeet piristävät aina ihmistä ja pitävät jotenkin mukavasti varpaillaan. Ei tule aivan nuokuttua tunnilla ja keskittyneisyys pysyy jotenkin paljon paremmin kun koko ajan takaraivossa jyllää raivoisesti ajatus tulevasta kokeesta. Kuten aina niin tässäkin inspiraatio vähentää perspiraatiota ja kokeisiin valmistautuminen on huomattavasti helpompaa kun periaatteessa tietää jo kaiken eikä tarvitse kuin vähän herkistellä muistia.

Noniin, eiköhän siinä ollut jo taas tarpeeksi egon nostatusta. Tänään käytiin läpi mm. seuraavia asioita:

 • Linja-autopalo, evakuointi, alkusammutus, toiminta palotilanteessa.
 • Vuonna 2011 pelastuslaitoksen tietoon tuli Suomessa 66 linja-autopaloa.
 • Evakuointiharjoitus, miten raahataan penkille sammunut manbearpig ulos autosta.
 • Yleistä hämmästelyä ja taivastelua tilanteesta jossa pitäisi saada auton vessasta joku ulos kun oviaukko on 30 cm kapeampi kuin omat hartiat...
 • Linja-autopalojen määrä on kolminkertaistunut vuodesta 1996 -> 2009 ja suunta on edelleen kasvava.
 • Trafin raportti vuoden 2010 linja-autopaloista
 • Trafin raportti vuosien 2010 - 2011 linja-autopaloista
 • Sammuttimen käyttö palavan polttoaineen sammutuksessa.
 • Sammutuspeitteen käyttö palavan rasvan sammutuksessa.
 • Linja-autojen lisävarusteista jälleen lisää asiaa, saimme Volvo 9700 käyttöohjekirjasta kopion.
 • Vaihteiston hätävaihtojärjestelmä, sen kytkeminen, käyttö ja poiskytkentä.
Tuo sammuttimien käyttö tehtiin aivan käytännössä, koululta löytyi kätevä laite tähän.


Nestekaasun avulla sytytettiin tulipalo joka sitten piti sammuttaa. Kas näin:


Hyvin sammui, kaikki jäivät henkiin. Ei henkilö- eikä kalustovahinkoja, se on aina onnistuneen koulutustapahtuman merkki.

Linja-autossa tosiaan hämmästelimme sammuneen ihmisen penkistä repimistä, se nyt vielä on jotenkin tehtävissä mutta vessaan sammunut toimitusjohtaja palon alettua voikin olla melkoinen "äiti nosti auton lapsensa päältä" -tason temppu. Ahdasta kuin sanonko missä ja taatusti tukalampi tunnelma.

Niin, sellainen legendaarisuutta tihkuva päivä oli taas tämä keskiviikko. Tuli sitten laitettua koulun kautta kahden kaverin kanssa Rahtarien jäsenlaput vetämään. Puukengät ja nahkaliivit ovat hankintalistalla, ajolihas löytyy omasta takaa.

Huomenna käydään läpi ulkomaan ajoja, saamme ilmeisesti kouluttajaksi ulkopuolisen tähden. Hattua nostan ja heitän vähän suolaa vasemman olkapääni yli kun kouluttajamme rehellisesti myönsi että hänen kouluttamanaan se olisi sama kuin itse lukisimme monisteesta koska hän ei ole niitä reissuja tehnyt. Jälleen yksi omituisen näköinen sulka JAKK:in hattuun.

Eli, huomenna palataan asiaan sen asian tiimoilta. Loppukevennyksenä yksittäisen kuljettajan jyrkkä pysäköinninvalvontapoliittinen kannanotto, tämä protesti löytyi koulumme pihalta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti