keskiviikko 8. elokuuta 2012

Silmätippoja teletappien keskioluessa

Tervehdys!

Tänään viimeinen päivä ATK:n parissa, vuorossa päivä 3/3 jonka aiheena oli PowerPoint. Omalta osaltani päivä kului melko pitkälti A-ajokorttikokeiden parissa. Sinänsä tuttua juttua joten kun sain mahdollisuuden kokeilla kortin saantia niin pakkohan se oli ottaa haaste vastaan. Tottahan on toisaalta että A-kortin tasolla oleva ihminen ei tiedä tietokoneista ja niiden kanssa touhuamisesta vielä hölkäsen pöläystä. Toimisto-ohjelmien peruskäyttö onnistuu mutta siihen se sitten jääkin.

Entisissä ympyröissä lähinnä tietokonekorteille naureskellaan mutta kun ei sitä koskaan tiedä jatkosta. En ole varma sisältyykö kortin hinta tähän tutkintoon mutta sen tiedän että itse en sitä raaski ostaa, satanen on kuitenkin aikamoinen kasa rahaa.

Joo, siitä PowerPointista. Ilmeisesti kouluttajat pysyvät samassa tuntipohjassa koska löysin videon mikä voisi olla yhtä hyvin kuvattu tänään tunniltamme. Meidän kouluttajamme oli tosin nainen ja luonnollisesti myös suomenkielinen ( rajatapaus tosin, pohojolaanen murre ) joten siinä erot. Tässä pikauusintana tämän päivän anti:


PowerPoint on "ihan kiva" ohjelma, osaavissa käsissä hyvin kätevä esittämistyökalu mutta taitamattoman käsissä ase mikä tuhoaa nuorten uskon tulevaisuuteen, nukuttaa ihmiset kokoushuoneessa nopeammin kuin silmätipat keskioluessa ja uusimpien tutkimusten mukaan aiheuttaa ohimenevää impotenssia. ( jännä nähdä mitä mainokset alkavat nyt näyttää koska niiden sisältö tulee sivulla olevan tekstin sisällön mukaan... )

Joo, en osaa sanoa miten kokeet menivät. Helpoiltahan ne tuntuivat mutta silloin minulle iskee juuri tämä huolimattomuusvirheiden mahdollisuus. "Joo, tämä on tässä, kyllä mää nää tiedän" ja johan menee pari pieleen. Huomenna tai syssymmällä sen sitten näkee.

Huomenna on päivä mistä tiedän jo etukäteen että pupillit alkavat verestämään. Työnhakukoulutusta. Anteeksi nyt vaan mutta voi perkeleen helvetti. Tulin tänne kurssille suoraan juurikin Varikko-nimiseltä työnhaku- ja valmennuskurssilta, sitä ennen edellinen oli muutamaa kuukautta aikaisemmin. Siellä mukana oli pari lanttumaakaria keiden kanssa sitten porukalla pohdittiin että mitä haluaisin tehdä isona ja oliko äitini hyvä ihminen. Tälle ei kuitenkaan voi mitään koska laissa määritellään pakolliset määrät ja sisällöt ammattipätevyydelle. Ollaan kuin teletapit, "uudestaan!!!".

Onneksi valmiit CV:t ja hakemuspohjat yms käyvät ilmeisesti työnäytteiksi ettei taas tarvitse keksiä ruutia uudelleen. Saattaa muuten olla että haemme huomenna meille uudet hienot siniset työpaidat. Pitäisiköhän sitä huomenna kirjoittaa Bussikuski.comin ensimmäinen fashionnurkka.

Palataan huomenna asiaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti