perjantai 13. heinäkuuta 2012

Hirveesti kiihdytin ja itteeni viihdytin!

Moro!

Perjantai 13. päivä, vielä ollaan hengissä. Mitään omituista tai vaarallista ei ole tapahtunut ja REAK koekin meni loistavasti. Kokeet olivat äärimmäisen helpot, mikäs siinä vastaillessa. Moneen noista kokeista riittää jo ihan yleissivystyskin ja loppu tarvittava tieto tulee jos vähän edes on hereillä tunneilla. Kysymykset ovat hieman tasoa: 

Mikä on pakoputken tehtävä?

  • Mahdollistaa matkustajien poistumisen linja-autosta hätätilanteessa
  • Toimia kuljettajan loman jälkeen ryyppyputken katkaisijana
  • Johtaa moottorin pakokaasut auton alla ulkoilmaan vaimentaen samalla moottorin ääntä. Vähentää myös päästöjä ja vaikuttaa moottorin tehoon ja vääntöön.
Koe oli vasta iltapäivällä joten aamulla käytiin läpi mm. näitä asioita:


Pidä turvaväli, muuten joudut jatkuvasti sopeuttamaan omaa ajoasi edessä olevan mukaan lyhyellä reaktioajalla. Kun tarkkailet tilannetta kauempaa niin aikaa jää enemmän eikä tule kiire.


Nyrkille sääntöjä, bonuksena sateenkaaren värit. Tämä ei ollut seksuaalipoliittinen kannanotto.


Yllättäen linja-auto on ohituksessa hitaampi kuin henkilöauto? Miten voi olla vaikka on yleensä enemmän tehoakin? Kaikkea sitä oppii kun keski-ikäiseksi elää!


Saattomatka, jossain tapauksissa myös rinnastettavissa saattohoitoon kun oikein puupäisesti ohitellaan. 

Sellaista, koe siis oli ja meni takuuvarmasti läpi. Maanantaina alkaa ajot! Suosittelen pysymään poissa Turun kaupunkiliikenteestä ensi viikon aikana. Ensi viikon teemaan sopien, perjantaikevennyksenä toimien, klassinen linja-autokuskien koulutuslaulu. Hauskaa viikonloppua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti