tiistai 10. heinäkuuta 2012

Tseh tseh, yksi kaksi

Terve!

( Vielä jonkun verrankin keuhkoissa jotain pientä ja räkäkin vähän lentää mutta menköön nyt... )

Tänään oli toinen päivä kaukoliikenteen asioita, saimme taas läjän paperia jotka kuuluvat huomiseen kokeeseen. Koulutuksen pääaihe tälle päivälle oli kuitenkin linja-autossa käytettävät kuulutukset. Meidän ryhmämme saikin tehtäväksi laatia kuulutukset matkalle Turku - Oulu.

Matkaa ei saanut rakennettua suoraan yhdellä autolla vaan tarvittiin kolme eri linjaa. Turku - Jyväskylä - Kuopio - Oulu oli kupletin juoni ja näitä linjoja varten loimme kuvitteelliset kuulutukset.

Emme kuitenkaan esittäneet tekeleitämme luokassa vaan pyyhälsimme pihalla olleeseen autoon. Mikrofoni käteen ja kuuluttamaan. Sieltä sitä höpötystä tuli luonnostaan kuten aina. Yllättäen ja pyytämättä.


Käytin tilaisuutta hyväkseni ja kävin istuskelemassa pitkän tovin ratin takana tutustumassa nappeihin ja vipuihin. Pitihän niitä kaikkia myös vääntää, kääntää ja painella. Peilejä tuli testailtua ja havaittua että näkymä kahden peilin kautta takaoven rappusille on käsittämättömän surkea.


Siinähän tuo, taas vähän tutumpi vehje. Nyt pitää alkaa lukemaan huomiseen kokeeseen kaukoliikenteestä ja Matkahuollosta, aineistoa on turkasen paljon ja haluan lukea ainakin kerran kaiken. Palataan taas huomenna asiaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti